• Oodatud on nii suured kui väikesed
  • toidulaat
  • Toiduvalmistamise võistlused
  • Söömapüha peab ikka olema
  • Üleriigiline Kalapüügivõistlus - Kalake
  • N-Euro festivali pealavala aastal 2014

Eesti keelesrusfineng

Hea Toidu Festival - Grillfest 2018

8.-9. juuni 2018 Pärnu Vallikääru aasal kell 11.00-23.00

Esitleja

Suurtoetaja

Uudised & teated

II Eesti Verivorsti Peol oli 28 peaesinejat

Eesti Verivorsti Pidu 2017 lead.jpg

II Eesti Verivorsti Peo suur pildigaleriiII (klikka siin või pildil)

Laupäeval, 18. novembril kell 10-15 toimus Talinnas Järve Keskuse ees II Eesti Verivorsti Pidu, mille korraldasid Eesti Toidumess, Grillfest ja Eesti Grilliliit. Lisaks selle talvehooaja toidutoodete tutvustamisele hindasid Grilliliidu kohtunikud Eesti Grilli Gala tarvis verivorste ja avaliku küpsetamispeoga tähistati Eesti Grilliliidu üheksandat sünnipäeva. Sissepääs ja degustatsioonid olid kõigile tasuta.

Angelica Udeküll, Eesti Toidumessi korraldaja: "Verivorstide valik Eesti poodidies on tõeliselt rikkalik ja selleks, et teada mida poest osta tasub, korraldamegi igal aastal suure degustatsioonipeo. Eesti verivorstitootjad toovad oma tooted ja Grilliliidu grillimeistrid küpsetavad need rahvale maitsmiseks. Kõiki tooteid tutvustatakse ja degusteeritakse kindlal kellaajal. Lisaks verivorstidele- ja käkkidele saab proovida ka teisi talvist toidulauda rikastavaid tooteid, mis meie talvisele toidulauale hästi sobivad. Eesti Verivorsti Pidu on Eesti Toidumess - Sööma! talvine missiooniüritus, mille eesmärk on popularseerida verivorsti ja selle juurde sobilikku head ja paremat."

Enn Tobreluts, Eesti Grilliliidu juhatuse liige: "Eesti Grilliliit tähistab igal aastal talve hakul oma sünnipäeva ja meie sõnumiks on, et grillimine on tervislik toiduvalmistamise viis, mida tuleks harrastada mitte ainult suvel, vaid ikka aastaringselt. Grillida võib kõike, sealhulgas ka verivorsti ja eriti hea ongi grillida talvel, viibides pere ja sõpradega õues värske õhu käes. Eesti Verivorsti peol hindasid Eesti Grilliliidu võistluste kohtunikud maitseomadustelt kõiki verivorste. Enim punkte sai sel aastal Nõo Lihatööstuse "Joosepi verivorst", mis kuulutatakse välja praegu, aga pärjatakse avalikult 8. juunil Pärnus Grillfesti Epiima juustulaval toimuval Eesti Grilli Galal kategoorias "Aasta Verivorst".

II Eesti Verivorsti Peo peaesinejateks olid: 

Verivorst Pärli (Karni), Verivorstid Kuldne Klassika (Karni), Praetud peekoniga verivorstid (Karni), Arke juubeliverivorstid (Karni), Praeverivorstid (Karni), Pärna Talu rõngas verivorst (Pärna Talu), Rakvere verivorst toorsuitsupeekoni ja ahjuõuntega lambasooles (Rakvere LK), Rakvere verivorst seasooles (Rakvere LK), Rakvere verivorst suitsulihaga seasooles (Rakvere LK), Rakvere pühade verivorst peekoniga seasooles (Rakvere LK), Rakvere verikäkk (Rakvere LK), Verivorst röstitud kaerahelvestega (Maks&Moorits), Kanepi verivorst (Maks&Moorits), Tooma verivorstikesed lambasooles (Maks&Moorits), Tooma verivorstikesed peekoniviiludega (Maks&Moorits), Maitselt Mahe verivorst suitsupeekoniga (Maks&Moorits), Priske verivorst lihatükkidega (Maks&Moorits), Verikäkk koore ja sibulaga (Maks&Moorits), Värskete ürtidega verivorstid (Rannarootsi), Rabajõhvika ahjuvorstid tangudega (Rannarootsi), Verivorstid suitsupekiga (Rannarootsi), Päkapiku verivorstid (Rannarootsi), Jõulupunn (Rannarootsi), Rannarootsi verivorstid (Rannarootsi), Lihaverivorst (Rannarootsi), Vanaema verivorst (Nõo), Joosepi verivorst (Nõo) ja Verivorstid suitsupeekoniga (Nõo). 

Verivorste küpsetasid Eesti Grilliliidu võistkonnad: Grillimaailm, Märt ja Sõbrad, Grillministeerium, Grilliguru ja Vorstikunn.

Lisaks osalesid peol Thai Choice kastmed, Epiima Bresto uudisjuust, Põltsamaa pohlamoos, meesinep ja kõrvitsasalat, Raasiku Kodune Kali ja Tankeri käsitööõlled. Kokad ja grilligurud katsetasid avalikult Eesti tootja Biofire arendatavat uudset süütegeeli.

Kohtumiseni III Eesti Verivorsti Peol!

www.verivorst.ee 

EGG-Aasta-verivorst-2018-(EGL).jpg