Eesti keelesrusfineng

Hea Toidu Festival - Grillfest 2018

8.-9. juuni 2018 Pärnu Vallikääru aasal kell 11.00-23.00

Esitleja

Suurtoetaja

Rakvere üllatusvoor tekitas elevust

Täna Grillfestil toimuval Eesti Grilliliidu Koolidevahelisel Eesti meistrivõistlustel grillimises – Grillium oskas Rakvere LK oma üllatusvooru toorainega võistlejaid taaskord hämmastada, kui selgus, et tegemist on seapõskedega.

Koolidevahelisel meistrivõistlustel toimuski seapõskede esmaesitlus- hetkel  seda toorainet veel poelettidelt ei leia,  seetõttu lõigati ja toodi seapõsed grillimisvõistluste üllatusvooru jaoks kohale spetsiaalselt Rakvere lihakombinaadist.

Rakvere farmidest pärit eestimaiste sigade põselihased lõigatakse Rakvere lihakombinaadis käsitööna ning need on grillil valmistatuna väga maitsvad, lisades uudset värskust ninast sabani grillitoidu filosoofiasse. Eriline ja uudne  seapõsk grillitoidu toorainena on põnevaks väljakutseks igale grillijale. Seapõskede saladus peitub selles, et ilma peki ja kamarata seamälumislihaste liha on erilise mahlase struktuuriga. 

Traditsiooniliselt on seapõselihaseid eelkõige keedetud - pikka aega madalal temperatuuril vedelikus koos köögiviljadega hautades omandavad mälumisele keskendunud lihased ülimalt siidise tekstuuri. Parim viis uskumatult pehme ja suussulava seapõse serveerimiseks on koos võise kartuli- või pastnaagipüreega. See on klassika! Kuid neile, kes armastavad askeldada toiduvalmistamiseks grilli ääres, on loomulikult ainuõige ja meelepärasem pehme ja mahlane grillitud seapõsk.

Rkvere-ullatus2.jpg